• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Neceptā biezpiena – augļu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 400 g smilšu mīklas cepumu (paši vienkāršākie, pēc iespējas „smilšainākus”)
  • 400 g biezpiena
  • 200 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 1/2 glāzes žāvētu aprikožu
  • 2 - 3 ēdamkarotes rozīņu
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 bundža konservētu persiku
  • svaigas ogas
  1. Ar verdošu ūdeni aplej aprikozes un rozīnes, un atstāj nostāvēties aptuveni 5 minūtes, tad nokāš ūdeni un nosusina tās.
  2. Aprikozes sagriež mazos gabaliņos.
  3. Biezpienu sablenderē un cepumus sasmalcina (vidēja izmēra gabaliņos)
  4. Izmantojot elektrisko putotāju sakuļ sviestu ar cukuru līdz izveidojas krēmveidīga, gaisīga masa.
  5. Porciju veidā pievieno biezpienu, rūpīgi maisot.
  6. Tad pievieno rozīnes, aprikozes, sasmalcinātos cepumus un vaniļas cukuru, labi samaisa un atstāj sasūkties istabas temperatūrā aptuveni 1 stundu.
  7. Kūkas formu pārklāj ar pārtikas plēvi un ieklāj formā 1/2 no biezpiena masas, izkārto ar persiku šķēlītēm.
  8. Klāj pāri atlikušo biezpiena masu un rotā kūku ar atlikušajiem persikiem un svaigām ogām.
  9. Kūku turēt ledusskapī vismaz 4 stundas.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
8243 reizes

,,,,,