• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Neceptā auzu pārslu cepumu – biezpiena kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

 

  • 480 g auzu pārslu cepumu
  • 240 g sviesta
  • 200 g rūgtās šokolādes
  • 7 ēdamkarotes 10 % saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes cukura

Pildījumam:

  • 550 g biezpiena 
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 2 1/2 ēdamkarotes želatīna
  • 500 ml 35% saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes jebkura liķiera
  • vaniļas cukurs

 

  1. Auzu cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā, ieklāj kūkas pamatnē.
  2. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un kopā ar saldo krējumu izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
  3. Maisot pievieno 3 ēdamkarotes cukura un pārlej pār cepumu kārtu, ievieto ledusskapī uz 20 minūtēm.
  4. Pildījums: Biezpienu sajauc ar 6 ēdamkarotēm cukura un 12 ēdamkarotēm saldā krējuma, rūpīgi ar elektrisko putotāju sakuļ.
  5. Želatīnu pārleja ar 2/3 glāzes ūdens un ļauj uzbriest.
  6. Saldo krējumu un 3 ēdamkarotes cukura sakuļ ar elektrisko putotāju un pievieno biezpiena masai, rūpīgi samaisa.
  7. Tad pievieno nedaudz vaniļas cukura, liķieri un samaisa viendabīgā masā.
  8. Želatīnu izkausē un,putojot ar elektrisko putotāju, pievieno biezpiena masai.
  9. Gatavo biezpiena masu pārklāj pār šokolādes kārtu un ieliek ledusskapī uz minimums 3 stundām, vislabāk uz visu nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
6323 reizes

,,,,,