• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Napoleona kūka


Foto: delightsofculinaria.wordpress.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 300 g sviesta
  • 600 g miltu
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes degvīna
  • 100 g auksta ūdens

Krēmam:

  • 300 g sviesta
  • 2,5 glāzes cukura
  • 2 olas
  • 1,5 glāzes piena
  • kakao pulveris
  1. Kārtīgi sakuļ olas un sajauc ar mīkstu sviestu. Pielej degvīnu un ūdeni, pieber miltus un sajauc mīklu. Sadala to 10 daļās un vienu stundu ieliek ledusskapī. Tad katru daļu uz izklāta cepama papīra izveltnē plānā plāksnītē. Veltnējot pārkaisa ar miltiem, lai nelīp pie veltņa.
  2. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 180°C temperatūrā cep apmēram 10 minūtes. Ar izceptajām plāksnēm jārīkojas uzmanīgi - tās ir trauslas.
  3. Gatavojam krēmu: sviestu sakuļ ar 2 glāzēm cukura. Saputo olas ar atlikušo cukuru, pielej pienu un liek vārīties uz lēnas uguns. Nepārtraukti maisa, kamēr masa sāk biezēt (uzvārīt nedrīkst!). Tad atdzesē un pievieno ar cukuru sakulto sviestu un puto, kamēr iegūta viendabīgā masa. Pēc garšas pievieno kakao pulveri.
  4. Gatavas mīklas plāksnes pārziež ar krēmu un liek citu virs citas. Kad kūka gatava, maliņas uzmanīgi nogriež, sasmalcina un pārkaisa kūkas virspusi. Uz 1 diennakti ieliek ledusskapī.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
7389 reizes

,