• Sapratis to, ka par uzturu vecumā kļūst gudrība, tad jauns būdams dari tā, lai vecumā nepaliktu bez uztura.

Napoleona kūka


Foto: pojrem.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 1/2 glāzes miltu
  • 500 g sviesta
  • 500 ml piena
  • 1 glāze cukura
  • 500 ml skābā krējuma
  • 4 olas
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1 paciņa vaniļas cukurs
  1. Lai sagatavotu perfektu mīklu sastrādā divu veidu mīklas un pēc tam tās savieno.
  2. Mīkla Nr.1: Aukstu (saldētu) sviestu ar nazi sakapā ar 1 glāzi miltiem. Ātri sastrādā to bumbā un liek saldētavā uz 20 minūtēm.
  3. Mīkla Nr.2: No 1 glāzes miltu, vienas olas, 1/4 glāzes ūdens un sāls (šķipsnu) samīca mīkstu mīklu.
  4. Atstāj to atpūsties uz galda,pārsedzot ar dvielīti,25 min.
  5. Nr.2 mīklu izrullē mazliet, vidū ielieciet mīklas №1 bumbu.Savieno 2.mīklas malas tā, lai 1.mīkla paliktu iekšpusē.
  6. Uzmanīgi saplacināt mīklu ar rokām, lai izveidotos plācenis,mazliet to izrullēt un salikt 4 kārtās.
  7. Nolikt saldētavā 10 minūtēm. Tāpat atkārtot 2 reizes.
  8. Gatavo mīklu sadalīt 6 gabalos. Katru gabalu mīklas plāni izrullē. Nogriež malas,lai iegūtu vēlamo formu.
  9. Cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 5-7 minūtes, līdz zeltaini brūnas.
  10. Mīklas atgriezumus cep atsevišķi līdz tie ir tumši zeltaini.
  11. Krēms: 3 olas, 500 ml krējuma, 500 ml piena, 100 g miltu un vaniļas cukurs. Savieno, vāra ūdens peldē, līdz sabiezē, nepārtraukti maisot.Neuzvārīt!
  12. Uzputot 250 g sviesta (istabas temp.)Pakāpeniski pievienot pilnīgi atdzesētu olu krēmu.Labi saputot.
  13. Ar pagatavoto krēmu apsmērēt kūkas kārtas unlikt vienu virs otras.(Ja jums patīk daudz krēma kūkās, tad dubultojiet devas).
  14. Izceptās mīklas maliņas sasmalcina blenderī. Apkaisa ar tām gatavo kūku un novietojiet to atpūsties ledusskapī uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4341 reizes

,,,,,