-
2 1/2 glāzes miltu
-
500 g sviesta
-
500 ml piena
-
1 glāze cukura
-
500 ml skābā krējuma
-
4 olas
-
1/4 tējkarotes sāls
-
1 paciņa vaniļas cukurs
|
|
-
Lai sagatavotu perfektu mīklu sastrādā divu veidu mīklas un pēc tam tās savieno.
-
Mīkla Nr.1: Aukstu (saldētu) sviestu ar nazi sakapā ar 1 glāzi miltiem. Ātri sastrādā to bumbā un liek saldētavā uz 20 minūtēm.
-
Mīkla Nr.2: No 1 glāzes miltu, vienas olas, 1/4 glāzes ūdens un sāls (šķipsnu) samīca mīkstu mīklu.
-
Atstāj to atpūsties uz galda,pārsedzot ar dvielīti,25 min.
-
Nr.2 mīklu izrullē mazliet, vidū ielieciet mīklas №1 bumbu.Savieno 2.mīklas malas tā, lai 1.mīkla paliktu iekšpusē.
-
Uzmanīgi saplacināt mīklu ar rokām, lai izveidotos plācenis,mazliet to izrullēt un salikt 4 kārtās.
-
Nolikt saldētavā 10 minūtēm. Tāpat atkārtot 2 reizes.
-
Gatavo mīklu sadalīt 6 gabalos. Katru gabalu mīklas plāni izrullē. Nogriež malas,lai iegūtu vēlamo formu.
-
Cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 5-7 minūtes, līdz zeltaini brūnas.
-
Mīklas atgriezumus cep atsevišķi līdz tie ir tumši zeltaini.
-
Krēms: 3 olas, 500 ml krējuma, 500 ml piena, 100 g miltu un vaniļas cukurs. Savieno, vāra ūdens peldē, līdz sabiezē, nepārtraukti maisot.Neuzvārīt!
-
Uzputot 250 g sviesta (istabas temp.)Pakāpeniski pievienot pilnīgi atdzesētu olu krēmu.Labi saputot.
-
Ar pagatavoto krēmu apsmērēt kūkas kārtas unlikt vienu virs otras.(Ja jums patīk daudz krēma kūkās, tad dubultojiet devas).
-
Izceptās mīklas maliņas sasmalcina blenderī. Apkaisa ar tām gatavo kūku un novietojiet to atpūsties ledusskapī uz nakti.
|