• Arhitekts savas kļūdas piesedz ar efejām, saimniece - ar majonēzi.

Melones torte ar skābā krējuma krēmu


Foto: ichkoche.at

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Porcijas: 8

Biskvītam:

  • 3 olas
  • 100 g pūdercukura
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 iepakojums vaniļas cukurs
  • 1/2 citrona (rīvēta miziņa)
  • 70 ml kausēta sviesta
  • 100 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Skābā krējuma krēms:

  • 1 gab medus- vai cukurmelones
  • 250 g skāba krējuma
  • 90 g pūdercukurs
  • 1 citrona (sula)
  • 5 loksnes želatīna
  • 250 g saldā krējuma

Apdarei:

  • 50 g aprikožu ievārījumu
  • 1 gab. melones (medus vai cukur-melone)
  • 1 iepakojums želejas tortes pārklāšanai (gaiša)
  1. Tortes formu (24 cm) izsmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai (abpusējo karsēšanu)
  3. Miltus un cepamo pulveri izsijā.
  4. Olas, pūdercukuru,sāli, vaniļas cukuru un citrona miziņas puto,līdz masa kļūst gaisīga ~ 10 minūtes.
  5. Putojot pievieno sviestu ,iemaisa miltus,ielej tortes veidnē un cep uz vidējā plaukta apmēram 20 minūtes.
  6. Izņem no krāsns un ļauj atdzist. Biskvītu sagriež horizontāli 2 ripās.
  7. Izmērcē želatīnu aukstā ūdenī. Saputo saldo krējumu un ieliek ledusskapī.
  8. Meloni pārgriež uz pusēm ,izkasa sēklas ar karoti.
  9. Ar saldējuma apaļo karoti izgriež no melones apaļas mazas bumbiņas ~ 1 cm diametrā.
  10. Skābo krējumu un pūdercukuru izmaisa, līdz ir gluda masa.
  11. Citronu sulu uzsilda,izšķīdina tajā želatīnu.Pielej pie skābā krējuma masas un klāt iecilā putukrējumu.
  12. Pievieno masai meloņu bumbiņas un liek masu uz tortes pamatnes.
  13. Pārliek ar otro biskvīta ripu un noliek 1 stundu aukstumā.
  14. Pēc tam kūku pārziež ar aprikožu ievārījumu un pārliek ar melones bumbiņām.
  15. Tortes želeju sagatavo ar 250 ml ūdens vai kādas sulas.Viegli atdzesē.
  16. Ar otu viegli pārziež želeju kūkas virspusi(melones bumbiņas).
  17. Ielieciet melones kūku atkal 1 stundu aukstumā un tad izņemiet no formas.
  18. Ieteikums: Ja jums nav saldējuma bumbiņu karotes, sagrieziet meloni 2-3 mm plānās šķēlītēs.
  19. Šai tortei klāt labi garšos baltais vīns - salds un stiprs.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5690 reizes

,,,,