• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Melleņu-šokolādes kūka


Foto: veggiefocus.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g miltu
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 40 g kakao 
  • 160 g pūdercukura
  • 240 ml paniņas
  • 2 olas
  • 125 g sviesta(izkausēts un atdzesēts)
  • 1 tējkarote vaniļas esences
  • 125 g melleņu

Šokolādes mērcei:

  • 210 g pūdercukura
  • 170 g kakao
  • 20 g sviesta(sagriezts, istabas temperatūrā) 
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.Viegli ietauko 6 cm dziļu un 20 cm platu, apaļo kūkas formu un ieklāt cepamo papīru.
  2. Ieber miltus,cukuru,dzeramo sodu un kakao dziļā bļodā. Visu kārtīgi samaisa. Atsevišķā bļodā ielej paniņas,tad pievieno olas, izkausēto sviestu un vaniļas esenci, pievieno to visu miltu maisījumam un ar putotāju lēni un prātīgi sakuļ līdz masai ir viendabīga konsistence. Pamazām palielina kulšanas ātrumu un turpina kult vēl 3-4 minūtes, līdz masa ir bieza un krēmveidīga.
  3. Iegūto masu ielej iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties  40-45 minūtes. Kad kūka gatava ļauj tai atdzesēties aptuveni 5 minūtes un uzliek uz seklas paplātes.
  4. Lai pagatavotu šokolādes mērci, ieber pūdercukuru un kakao bļodā, tad pievieno sviestu un 1 ēdamkaroti verdoša ūdens. Visu maisa līdz viendabīgai konsistencei. Ar iegūto mērci rūpīgi pārklāj kūkas virsmu un pāri izkārto svaigas mellenes. Jāļauj kūkai sasūkties un pēc pāris stundām tā būs gatava servēšanai.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2319 reizes

,,,