• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Melleņu – persiku jogurta kūka


Foto: 1.bp.blogspot.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Pamatnei:

  • 140 g rudzu miltu
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 60 ml rapšu eļļas
  • 3 ēdamkarotes ūdens

Pildījumam:

  • 470 g jogurta (bez piedevu)
  • 180 ml piena
  • 60 g brūnā cukura
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 7 g želatīna
  • 100 g svaigas mellenes
  • 2-3 nogatavojušies persiki
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai. 23 cm lielā pīrāgu formā samaisi miltus, sāli un brūno cukuru.
  2. Atsevišķā traukā samaisi ūdeni un eļļu, pakāpeniski pievieno miltu maisījumam.
  3. Ar tīrām rokām rūpīgi sajauc miltus ar eļļu un ūdeni līdz izveidojas viendabīga mīklas masa un piespied pie forma pamatnes un malām.
  4. Ar karotes otru pusi nolīdzini līdz virsma ir gluda.
  5. Liec cepties uzsildītā cepeškrāsnī 12-15 minūtes. Kad mīkla izcepusies, ļauj tai atdzesēties vismaz 30 minūtes.
  6. Pildījums: Nelielā katliņā sajauc želatīnu, brūno cukuru un pienu.
  7. Visu silda vidēji lielā karstumā, ik pa laikam maisot, līdz želatīns un cukurs ir pilnībā izkusis.
  8. Tad noņem no karstuma un ļauj 10 minūtes atdzesēties.
  9. Tad dziļā bļodā sajauc jogurtu, vaniļas ekstraktu,mellenes un piena maisījumu.
  10. Visu rūpīgi samaisa un ieliek ledusskapī atdzesēties aptuveni 15 minūtes.
  11. Atdzesēto jogurta masu pārlej pār kūkas pamatni un dekorē ar persiku šķēlītēm.
  12. Liek ledusskapī uz aptuveni 2-3 stundām un pasniedz ar kļavu sīrupu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2708 reizes

,,,,,