• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Melleņu jogurta kūka ar ogu mērci


Foto: bakenoir.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 140 g „Selgas” cepumu
  • 55 g sviesta (izkausēta)

Jogurta krēma kārtai:

  • 10 g želatīna + 4 ēdamkarotes ūdens
  • 400 g bezpiedevu jogurta
  • 50 g cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • nedaudz citrona miziņas
  • 200 ml saldā krējuma
  • 200 g svaigu melleņu

Melleņu mērcei:

  • 200 g melleņu (svaigas/saldētas)
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote citrona sulas

 

  1. Ietauko 18 cm lielu apaļo kūkas formu.
  2. Virtuves kombainā sasmalcina cepumus, pievieno izkausēto sviestu un rūpīgi sajauc.
  3. Iegūto masu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešams.
  4. Jogurta krēmam: nelielā trauciņā sajauc želatīnu un ūdeni, un novieto 5 minūtes uzbriedināties.
  5. Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā jogurtu, cukuru, vaniļa cukuru un citrona miziņas.
  6. Izņem cepumu pamatni no ledusskapja un pārklāj to ar apmēram 1/3 daļu no mellenēm.
  7. Izkausē želatīnu un pievieno to jogurta masai.
  8. Ar elektrisko putotājku sakuļ saldo krējumu un arī pievieno jogurta masai.
  9. Iegūto krēmu pārklāj par cepumu pamatni.
  10. Liek ledusskapī uz apmēram 4 stundām. (Ieteicams kūku pārklāt ar pārtikas plēvi)
  11. Pirms pasniegšanas rūpgi ar asu nazi novelc gar kūka malām, lai būtu vieglāk to izņemt no formas.
  12. Servē ar atlikušajām mellenēm un melleņu mērci.
  13. Melleņu mērce: Visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas ielej nelielā katliņā un vāra līdz mellenes sāk dalīties un šķidrums sāk nedaudz sabiezēt. Pirms pasniegšanas atdzesēt.    
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3903 reizes

,,,