• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Melleņu – biezpiena pīrāgs ar smilšu mīklu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 200 g miltu
  • 150 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 500 g biezpiena
  • 2 olas
  • 100 g cukura
  • 100 g skābā krējuma
  • 200 g melleņu
  1. Sviestu sagriež nelielos gabaliņos, sajauc ar miltiem un cepamo pulveri.
  2. Tad pievieno olas un cukuru, mīklu labi izmīca un ievieto ledusskapī uz 20 - 30 minūtēm.
  3. Virtuves kombainā sasmalcina biezpienu, tad pievieno olas, skābo krējumu un cukuru. Visu labi samaisa līdz masa kļūst viendabīga.
  4. Viegli ietaukotā kūkas formā mīklu ieklāj tā, lai malas būtu 5 sm uz augšu.
  5. Ieklāj tajā pildījumu un pārkaisa ar ogām.
  6. Liek cepties 180°C temperatūrā 40 minūtes.
  7. Pasniedz atdzesētu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4840 reizes

,,,,