• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Medus torte ar olu krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 6 olas
  • 200 g cukura
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 200 g miltu

Krēmam:

  • 1 ola
  • 100 g cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1/2 ēdamkarote medus
  • 100 g saldkrējuma sviesta
  • 100 g cepumu drupatas
  1. Biskvīts: Olas, cukuru un medu saputo ar elektrisko putotāju aptuveni 10 minūtes. Apjomam jāpalielinās aptuveni 4 reizes.
  2. Pakāpeniski pievieno miltus un rūpīgi visu samaisa.
  3. Mīklu ielej kūkas formā, kas pārklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru, un cep 180°C temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
  4. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 2 kārtās.
  5. Krēms: Nelielā katliņā rūpīgi samaisa olu, cukuru un miltus viendabīgā masā.
  6. Pakāpeniski pievieno pienu un ar elektrisko putotāju saputo līdz cukurs pilnībā izkusis.
  7. Tad liek masu karsēties līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot.
  8. Kad masa sāk vārīties, tad pievieno medu un turpina karsēt līdz krēms sabiezē. Novieto krēmu atdzesēties.
  9. Atdzesētajam sviestam pievieno mīkstu sviestu un saputo viendabīgā masā.
  10. Krēmu klāj starp biskvītiem, tortes virsmu un malām.
  11. Dekorē ar cepumu drupatām vai pēc savas gaumes.
  12. Pirms pasniegšanas torti ievieto ledusskapī uz 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2686 reizes

,,,,,