• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Medus – šokolādes torte ar banāniem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 3 banāni
  • 200 g rūgtās šokolādes
  • 100 g sviesta
  • 6 olu dzeltenumi
  • 6 olu baltumi
  • 1/2 glāze medus
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 10 g cepamā pulvera

Papildus:

  • 1/2 glāze sasmalcinātu riekstu
  • 2 ēdamkarotes brendija
  • mandeļu skaidiņas

Glazūrai:

  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 25 g sviesta
  1. Banānus sablenderē biezenī. Šokolādi kopā ar sviestu izkausē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē.
  2. Banānu biezenim pievieno medu, izkausēto šokolādi un rūpīgi samaisa.
  3. Tad, pa vienam, pievieno olu dzeltenumus, pēc katas pievienošanas reizes rūpīgi samaisot.
  4. Pakāpeniski pievieno miltus, cepao pulveri, riekstus un brendiju - visu samaisa viendabīgā masā.
  5. Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un, nepārtraucot putošanu pievieno cukuru. Puto līdz masa kļūst stingra.
  6. Saputotos olu baltumus rūpīgi iecilā šokolādes masā.
  7. Masu ieklāj 26 sm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 180°C temperatūrā 45 minūtes.
  8. Glazūra: Visas sastāvdaļas sajauc nelielā katliņā un uzkarsē, bet ne līdz vārīšanās temperatūrai.
  9. Pārklāj pār gatavo, atdzesēto biskvītu un dekorē ar mandeļu skaidiņām.
  10. Ievieto kūku ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1780 reizes

,,,,,,,,