• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Medus kūka ar skābā krējuma krēmu


Foto: Medus kūka ar skābā krējuma krēmu

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 5 1/2 glāzes miltu
  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes škidra medus
  • 3 tējkarotes dzeramās sodas
  • 2 glāzes cukura
  • 150 g sviesta

Krēmam:

  • 1 l bieza skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru.
  2. Sviestu un medu izkausē ūdens peldē un pievieno saputotās olas un dzeramo sodu.
  3. Nepārtraukti maisīt aptuveni 10 minūtes.
  4. Kad masa palieliņās aptuveni 3 reizes, tad pievieno 1 glāzi miltus un turpina maisīt vēl 5 minūtes.
  5. Izņem trauku no ūdens peldes un masu atdzesē apmēram 5 - 7 minūtes, tad pievieno atlikušo miltu daudzumu un rūpīgi samaisa.
  6. Mīklu sadala 6 vienādās daļās.
  7. Katru daļu ieklāj nedaudz ietaukotā cepešpannā vai kūkas formā un cep 180°C 5 - 7 minūtes.
  8. Gatavie biskvīti būs zelta krāsā un ar spēcīgu medus aromātu.
  9. Krēms: Sakuļ skābo krējumu un cukuru.
  10. Vienu no biskvītiem smalki sadrupina.
  11. Katru kārtu pārziež ar skābā krējuma krēmu un virskārtu dekorē ar biskvīta drupatām, mandeļu skaidiņām vai riekstiem.
  12. Kūku ievieto ledusskapī vismaz 2 stundas.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
18222 reizes

,,,,,