• Ūdens - vienīgais gudro dzēriens.

Mazkaloriju biezpiena – augļu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 500 g vājpiena biezpiena
  • 2 olas
  • 150 ml bezpiedevu jogurta
  • 6 ēdamkarotes mannas graudu
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 apelsīns
  • 50 ml liesa saldā krējuma

Dekorēšanai:

  • 2 plūmes
  • 1 nektarīns
  • 2 persiki
  • 5 zemenes
  • 2 - 3 ēdamkarotes cukura
  1. Virtuves kombainā sajauc biezpienu, jogurtu un mannas graudus viendabīgā masā.
  2. Pievieno ola, cukuru, saldo krējumu un cepamo pulveri. Atkal visu rūpīgi samaisa.
  3. Masai pievieno 1/2 tējkarot apelsīna miziņas un rūpīgi samaisa.
  4. Sevis izvēlētā kūkas formā ieklāj viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Biezpiena masu ieklāj kūkas formā un liek cepties 220°C temperatūrā 10 minūtes.
  6. Augļus un ogas, kas paredzētas dekorēšanai nomazgā, nomizo, ja nepieciešams, un sagriež nelielos gabaliņos.
  7. Pārklāj sagrieztos augļus un ogas pār kūku, pārkaisa ar cukuru un liek cepties vēl 30 minūtes.
  8. Pirms pasniegšanas atdzesē un dekorē pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5930 reizes

,,,,,,,,