• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Mazie melleņu kēksiņi


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 olas
  • 150 g miltu
  • 120 g sviesta
  • 120 g cukura
  • 100 g mellenes
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  1. Ar putojamo slotiņu saputo olas un cukuru, pievieno vaniļas ekstraktu.
  2. Izkausē sviestu un pievieno olu masai, rūpīgi samaisa.
  3. Tad pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un rūpīgi maisa līdz viendabīgai konsistencei.
  4. Ogas nomazgā un nosusina, pievieno mīklas masai.
  5. Ja mīklā pievienotas pārāk daudz melleņu, mīkla būs par smagu. Tādā gadījumā, pievienojiet nedaudz cepamā pulvera.
  6. Mīklu ieklāj kēksu formiņās, kas nedaudz ietaukotas.
  7. Cep 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
  8. Kēksiņu gatavību pārbauda ar koka irbulīti un pirms pasniegšanas, pārkaisa ar pūdercukuru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2482 reizes

,,,,