• Gatavojot ēdienu tam jāpievieno "šķipsniņu mīlestības, ēdamkaroti miera un tējkaroti gudrības.

Mazie iebiezinātā piena – aveņu kēksiņi


Foto: philly.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 glāzes miltu
  • 1/2 glāze cukura
  • 200 g skābā krējuma
  • 200 g iebiezinātā piena
  • 2 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 glāze svaigu/saldētu aveņu
  • citrona sula
  1. Ar elektrisko putotāju spauto olas un cukuru, pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu un skābo krējumu.
  2. Tad pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Visu rūpīgi saputo viendabīgā masā.
  3. Pievieno mīklai avenes un citrona sulau, rūpīgi samaisa.
  4. Mīklu ieklāj kēksa formiņās (nepiepildot tās pilnas) un cep 200°C temperatūrā 20 - 40 minūtes.
  5. Gatavos kēksiņus atdzesē un dekorē ar pūdercukuru, svaigām ogām vai jebko citu pēc pašu gaumes.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3193 reizes

,,,,,