• Bez kašķēšanās vārīts plovs - gards.

Mazās, tumšās šokolādes kūciņas


Foto: hersheys.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 400 g cukura
  • 250 g miltu
  • 100 g kakao pulvera
  • 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 1/2 tējkarotes dzeramā soda
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 olas
  • 245 g piena
  • 120 ml augu eļļas
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 240 ml karsta ūdens

Šokolādes glazūrai:

  • 1 paciņa sviesta
  • 70 g kakao pulvera
  • 380 g pūdercukura
  • 80 g piena
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C un ietauko 28-30 mazās kēksiņu formas.
  2. Dziļā bļodā sajauc cukuru, miltus, kakao, cepamo pulveri, dzeramo sodu un sāli.
  3. Tad pievieno olas, eļļu, pienu un vaniļu, un ar elektrisko putotāju visu kuļ aptuveni 2 minūtes.
  4. Tad pievieno karsto ūdeni un rūpīgi izmaisa.
  5. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajās formiņās. Piepilda aptuveni 2/3  no vienas formiņas.
  6. Tad liek cepties aptuveni 20-25 minūtes un, kad gatavs ļauj atdzesēties 10-15 minūtes.
  7. Šokolādes glazūra: Izkausē sviestu un pieber klāt kakao pulveri.
  8. Tad pakāpeniski pievieno pūdercukuru un pienu. Ja nepieciešams var pievieno papildus vēl pienu.
  9. Visu ar elektrisko putotāju sakuļ līdz krēmveidīgai konsistencei.
  10. Tad pievieno vaniļu un rūpīgi iemaisa.
  11. Iegūto krēmu pārklāj pār katru atdzeēto kūciņu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1747 reizes

,,,