-
4 ēdamkarotes sviesta (auksta)
-
1 glāze kondensētā piena
-
2 glāzes cukura
-
1/2 tējkarote sāls
-
200 g zefīra
-
1 tēkarote vaniļas ekstrakta
-
300 g šokolādes skaidiņu
-
1 glāze indijas riekstu
-
skābens ogu ievārījums (brūkleņu/dzērveņu)
Šokolādes glazūrai:
-
150 g šokolādes
-
240 g saldā krējuma
-
cukurs pēc garšas
|
|
-
Nedaudz ietauko kūkas formu sirds formā vai vairākas nelielas sirds formiņas.
-
Nelielā katliņā sajauc sviestu ar iebiezināto pienu, cukuru un sāli.
-
Vāra uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz sviests ir izkusis.
-
Palielina temperatūru un karsē līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraucot maisīšanu vai aptuveni 5 minūtes.
-
Noņem no karstuma un pievieno sagrieztus zefīrus, vaniļas ekstraktu un šokolādes skaidiņas, maisa līdz viss pilnībā izkusis.
-
Tad pievieno sasmalcinātus indijas riekstus un maisa līdz viendabīgai masai.
-
Masu līdz pusei klāj formā vai mazajās formiņās.
-
Liek nedaudz skābenā ievārījuma un piepilda formu pilnu.
-
Šokolādes glazūra: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, pievieno cukuru.
-
Tad ūdens peldē izkausē šokolādi un pakāpeniski pievieno
-
putukrējumam.
-
Pēc gaumes var pievienot arī citas garšvielas - vanilīnu, kanēli, u.c.
-
Tad glazūru pārlej pār šokolādes kūciņam un liek ledusskapī uz vismaz 5 stundām vai visu nakti.
-
Šo šokolādes glazūru var turēt ledusskapī 7-9 dienas, apklātu ar pārtikas plēvi.
|