Pamatnei:
-
3 olas baltumi
-
60 g cukura
-
2 olu dzeltenumi
-
50 g kviešu miltu
-
30 g pūdercukura
Krēms:
-
400 g pilnpiena
-
100 g saldā krējuma
-
150 g olu dzeltenumu
-
150 g cukura
-
18 g kukurūzas cietes
-
18 g rīsu cietes
-
vaniļas cukurs (vai 1/2 vaniļas pāksts)
Piesūcināšanai:
-
150 ml „Amaretto” liķiera
-
150 ml stipras kafijas
|
|
-
Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pakāpeniski pievieno 1/2 cukura daudzuma un turpina putot līdz cukurs izkusis un masa ir gluda, spīdīga.
-
Atlikušo cukura daudzumu pievieno olu dzeltenumiem un ar elektrisko putotāju saputo.
-
Uzmanīgi olu baltumu masu iecila olu dzeltenumu masā. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un viegli samaisa.
-
Masu ieliek konditorejas maisā un uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, veido vairākus apļus sev vēlamā diametrā.
-
Liek cepties 190 - 200°C temperatūrā 10 - 12 minūtes, līdz biskvīti zetlaini bēša krāsā.
-
Krēms: Ar putojamo slotiņu saputo olu dzeltenumus, bet ne līdz putām, pievieno cukuru, sāli un abu veidu cietes.
-
Nelielā katliņa vāra pienu, saldo krējumu un vaniļas cukuru. Kad masa sāk vārīties, pievieno tai olu dzeltenumu masu.
-
Sākumā masu nemaisīt. To var darīt tikai tad, kad piens ir sācis vārīties.
-
Ar elektrisko putotāju saputo krēmu viendabīga masā. Aptuveni 1 minūti.
-
Noņem no karstuma un novieto atdzesēties.
-
Katru biskvītu piesūcina ar liķieri un kafiju, pārklāj ar krēmu un veido kūciņas.
-
Dekorē ar atlikušo krēma daudzumu un upenēm vai jebko citu pēc pašu gaumes.
|