• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Mazās cukīni kūciņas ar siera krēmu


Foto: taste.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 280 g rīvēta cukīni
  • 160 g rīvēta burkāna
  • 180 ml augu eļļas
  • 220 g brūnā cukura
  • 2 olas
  • 300 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 1 tējkarote garšvielu maisījuma
  • 80 g grauzdētu pekanriekstu
    Siera krēma garnējumam:
  • 50 g nesālīta sviesta
  • 100 g parastā krēmsiera
  • 2 tējkarotes apelsīna miziņas
  • 300 g pūdercukura 
  1. Garšvielu maisījuma pagatavošana - 1 ēdamkaroti piparu. 1 ēdamkaroti malta kanēļa, 1 ēdamkaroti malta muskatrieksta,2 tējkarotes maltu ķimeņu, 1 tējkarote maltu krustnagliņu, 1 tējkarote malta koriandra, 1 tējkarote malta ingvera.
  2. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, ievieto aizveramā trauciņā un noliek vietā, kur ir tumšs.
  3. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Ietauko 12 kēksu formiņas un izkārto uz cepeškrāsns pannas. Nosusina cukīni un burkānos palikušo sulu papīra dvielī.
  4. Izmantojot elektrisko putotāju, sakuļ eļļu un cukuru lielā bļodā, kuļ aptuveni 5 minūtes. Tad pievieno pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas masu sakuļ. Tad iemaisa cukīni un burkānus.
  5. Sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli, dzeramo sodu un garšvielu maisījumu bļodā. Iemaisa olu maisījumu, pievieno pekanriekstusun maisa līdz masa kļūst viendabīga. Piepilda kēksu formiņas ar iegūto masu un cep 30 minūtes līdz tiem zeltaina nokrāsa. Kad tie izcepušies, noliek pilnībā atdzesēties.
  6. Siera krēmam - izmantojot elektrisko putotāju, sakuļ sviestu, krēmsieru un apelsīnu miziņas. Tad pakāpeniski pievieno pūdercukuru un visu rūpīgi sakuļ. Klāj pāri katra kēksiņa virsmai.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
834 reizes

,,,