• Kulinārija - laika jautājums. Kopumā ņemot, jo vairāk laika, jo rezultāts labāks.

„Mascarpone” siera krēma – zemeņu torte


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 3 olas
  • 150 g cukura
  • 140 g miltu

Krēmam:

  • 500 g „Mascarpone” siera
  • 4 olas
  • 80 g pūdercukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 1/2 ēdamkarotes želatīna

Dekorēšanai:

  • 200 g svaigu zemeņu
  • 1 paciņa želejas (jebkuras)
  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju atsevišķī saputo olu baltumus un olu dzeltenumus ar cukuru.
  2. Tad abas masas savieno un pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
  3. Mīklu ieklāj 23 - 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  4. Liek cepties 180°C temperatūrā 25 - 30 minūtes, neatverot cepeškrāsns durvis.
  5. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to, izņemot no formas.
  6. Krēms: Želatīnu pārlej ar 4 ēdamkarotēm ūdens un uzbriedina. Tad izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  7. Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Olu dzeltenumus ar elektrisko putotāju saputo un pakāpeniski pievieno pūdercukuru.
  8. Pāris ēdamkarotes masas sajauc ar izkausēto želatīnu un pievieno pārējai masai. Rūpīgi samaisa.
  9. Tad pievieno „Mascarpone” sieru un visu rūpīgi maisa līdz izveidojas viendabīgas masas konsistence.
  10. Olu baltumus un škipsniņu sāls saputo ar elektrisko putotāju.
  11. Pakāpeniski pievieno olu baltumu masu siera masai un rūpīgi to iecilā.
  12. Biskvītu ieliek formā, pārklāj ar siera krēmu un izkārto pār to zemeņu šķēlītes.
  13. Želeju pagatavo pēc uz paciņas rakstītajām instrukcijām un pārlej pār zemenēm.
  14. Torti ievieto ledusskapī uz 4 - 5 stundām.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
7800 reizes

,,,,,