• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

„Mascarpone” siera krēma – melleņu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 250 g cukura (150 g - mīklai, 100 g - krēmam, 50 g - pildījumam)
  • 150 g miltu
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 400 g skābā krējuma
  • 250 g „Mascarpone” siera
  • 400 g melleņu
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 3 olas
  • 50 g šokolādes
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas un 150 g cukura. Pakāpeniski pievieno miltus, kakao pulveri un vēlreiz saputo.
  2. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  3. Cep 190°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
  4. Nelielā katliņā karsē mellenes, ūdeni un 50 g cukura.
  5. Karsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad atdzesē un sasmalcina biezenī.
  6. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un atlikušo cukura daudzumu.
  7. Pakāpeniski pievieno „Mascarpone” sieru, nepārtraucot putošanu.
  8. Atdzesēto biskvītu pārklāj ar ogu biezeni, tad ar krēmu.
  9. Krēmu pārklāj arī pār kūkas malām un dekorē ar šokolādes skaidiņām.
  10. Kūku ievieto ledusskapī uz  2 - 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3972 reizes

,,,,,,