• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

„Mascarpone” siera krēma kūka ar ogām


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 250 g kviešu miltu
  • 250 g sviesta
  • 100 g pūdercukura
  • 30 g olu dzeltenumu
  • 30 g kakao pulvera
  • 330 ml piena
  • 330 ml saldā krējuma
  • 130 g cukura
  • 35 g želatīna
  • 700 g „Mascarpone” siera
  • 1 kg putukrējuma
  • 1 vaniļas pāksts
  • aprikožu ievārījums (pēc garšas)
  • avenes (pēc garšas)
  1. Miltus, izkausētu sviestu, pūdercukuru, olu dzeltenumiem, kakao pulveri sajauc ar elektrisko putotāju viendabīgā masā.
  2. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  3. Liek cepties 170°C temperatūrā 10 - 12 minūtes.
  4. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un sagriež 2 kartās.
  5. Krēms: Nelielā katliņā uzkarsē pienu un saldo krējumu.
  6. Atsevišķā bļodā saputo olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas sēkliņas.
  7. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.
  8. Kad piens un saldais krējums sāk vārīties, pievieno tiem atlikušās sastāvdaļas, izņemot „Mascarpone” sieru un putukrējumu, un, nepārtraukti maisot, vāra vēl 5 minūtes.
  9. Ja krēms viegli slīd no karotes, tas ir gatavs.
  10. Krēmu atdzesē līdz 40°C temperatūrai, pievieno „Mascarpone” sieru un putukrējumu. Visu samaisa viendabīgā masā.
  11. Krēmu pārklāj pār kūkas pamatni un ievieto ledusskapī līdz tas sastingst.
  12. Tad pār krēmu klāj otru biskvītu un dekorē ar pūdercukuru, ogām, ievārījumu vai pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2342 reizes

,,,,,