• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

„Mascarpone” siera – ķiršu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 3 olas
  • 150 g cukura
  • 150 g miltu

Krēmam:

  • 250 g saldā krējuma
  • 250 g „Mascarpone” siera
  • 200 g cukura
  • konservēti ķirši (bez kauliņiem)
  • ķiršu kompots
  • 100 g šokolādes
  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno miltus un turpina putot viendabīgā masā.
  2. Mīklu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā ,kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  3. Liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
  4. Gatavo biskvītu atdzesē, neizņemot no formas.
  5. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un cukuru.
  6. Tad pievieno „Mascarpone” sieru un turpina putot viendabīgā masā.
  7. Biskvītu nedaudz sadursta ar dakšiņu un piesūcina ar ķiršu kompotu. Tad pārklāj ar konservētiem ķiršiem.
  8. Gatavo krēmu pārklāj pār ķiršu kārtu un dekorē ar šokolādes skaidiņām.
  9. Kūku ievieto ledusskapī uz ne mazāk kā 2 - 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3782 reizes

,,,,,,,