• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

„Mascarpone” siera – augļa kūka „Sicīlijas saule”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 apelsīni
  • 1 mango
  • 3 kivi
  • 70 ml apelsīnu sulas
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1 ēdamkarote želatīna
  • 4 olas
  • 150 ml saldā krējuma
  • 350 g „Mascarpone” siera
  • 110 g cukura
  • 2 ēdamkarotes kondensētā piena
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes „Amaretto” liķiera
  1. Želatīnu pārlej ar apelsīnu sulu un atstāj uzbriest 30 - 40 minūtes. Tad izkausē to ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Atdzesē.
  2. Mango un apelsīnus nomizo, sagriež kubiņos. Sablenderē biezenī.
  3. Biezeni ielej dziļā bļodā, pievieno citrona sulu un izkausēto želatīnu. Visu viegli samaisa un atstāj sabiezēt ledusskapī.
  4. Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus līdz masa kļūst balta, tad liek to ūdens peldē un turpina putot vēl 5 minūtes līdz cukurs pilnībā izšķīst.
  5. Pakāpeniski masai pievieno „Mascarpone” sieru, liķieri un labi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
  6. Tad sajauc ar iebiezināto pienu un puto aptuveni 10 - 15 minūtes.
  7. Masu ievieto ledusskapī.
  8. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un šķipsniņu sāls, tad pievieno 1/2 tējkaroti citrona sulas, vaniļas cukuru.
  9. Tad olu baltumu masu iecilā siera krēmā.
  10. Sevis izvēlēto kūkas formu pārklāj ar pārtikas plēvi tā, lai plēve karātos pāri malām.
  11. Pamatā klāj augļu biezeņa kārtu, tad siera krēma kārtu. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  12. Tad klāj atlikušo augļu biezeni un siera krēmu, nolīdzina virsmu ar lāpstiņu un izkārto pār to kivi šķēlītes.
  13. Pārklāj kūku ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz visu nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3249 reizes

,,,,,,,,