• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Marcipāna torte ar mandelēm


Foto: ichkoche.at

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Porcijas: 8

Marcipāna kūkas pamatnei:

  • 2 olas
  • 80 g marcipāna (istabas temperatūra)
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 iepakojums vaniļas cukurs
  • 1/2 citrona (miziņa)
  • 1/2 apelsīna (miziņa)
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes mandeļu (rīvētu)
  • 3 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera

Marcipāna krēms:

  • 250ml piens
  • 100 g medus
  • 200 g marcipāna
  • 4 gab olu dzeltenumi
  • 4 ēdamkarotes Amaretto liķiera
  • 8 loksnes želatīna
  • 500 ml saldā krējuma

Dekorējumam:

  • marcipāna rozes un lapas
  • mandeļu skaidiņas
  1. Cepamformu 24 cm iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai.
  3. Miltus un cepamo pulveri izsijā un sajauc ar rīvētām mandelēm.
  4. Olas, sasmalcinātu marcipānu, sāli, vaniļas cukuru, citrona un apelsīna miziņu labi saputo (min. 10 min.).
  5. Iemaisa miltus.Maisot pamazām pievieno kausētu sviestu un visu ielej tortes formā.
  6. Cep uz vidējā plaukta cepeškrāsnī apmēram 35 minūtes.Gatavai ļaujiet atdzist apmēram 1 stundu tortes veidnē.
  7. Saputo saldo krējumu un ieliek ledusskapī. Izmērcē želatīnu aukstā ūdenī.
  8. Uzkarsē pienu ar medu un sasmalcinātu marcipānu.Saputo ar rokas blenderi dažas minūtes.
  9. Saputo olu dzeltenumus ,uzmanīgi lēni klāt iemaisa 100 ml karstā piena-marcipāna maisījuma.
  10. Atlikušo piena-marcipāna maisījumu pārlej atkal atpakaļ katliņā un maisot karsē uz mazas uguns, līdz maisījums sabiezē.
  11. Izspiež izmērcēto želatīnu, izšķīdina uzsildītā Amaretto,pievieno krēmam un maisa,līdz atdziest.
  12. Pievieno putukrējumu, pārlej masu atdzesētajam biskvītam un izlīdzina.
  13. Atdzesē apmēram 5 stundas.Izņem kūku no formas.
  14. Tortes malas pārklāj ar mandeļu skaidiņām.
  15. Tortes virsmu - ar marcipāna rozēm un lapiņām.
  16. Ieteikums: Labi garšos ar balto vīnu - saldu un stipru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5058 reizes

,,,,