• Bez kašķēšanās vārīts plovs - gards.

Mannas – šokolādes kūka ar skābo krējumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 150 g mannas graudu
  • 300 g skābā krējuma
  • 100 g sviesta
  • 4 olas
  • 130 g miltu
  • 100 g šokolādes
  • 150 g cukura
  • 10 g vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  1. Mannas graudus sajauc ar skābo krējumu un noliek maliņā uz 30 - 60 minūtēm.
  2. Ar elektrisko putotāju sakuļ cukuru un sviestu, vaniļas cukuru, sāli. Pakāpeniski, pa vienai peivieno arī olas.
  3. Mannas masā pievieno izsijātus miltus. cepamo pulveri, kakao un augu eļļu.
  4. Abus maisījumus (mannas un sviesta) sajauc kopā virtuves kombainā vai ar blenderi.
  5. 1/2 mīklas daudzuma ieklāj nedaudz ietaukotā kūkas formā, tad izkārto šokolādes gabaliņus un pārlej pāri otru pusi mīklas.
  6. Liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī 180°C temperatūrā 50 - 60 minūtes.
  7. Gatavo kūku dekorē ar kausētu šokolādi un pūdercukuru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3961 reizes

,,,,,