• Jauna ēdiena atklājums sniedz vairāk cilvēciskas laimes nekā jaunas zvaigznes atklāšana.

Mannas graudu – ābolu pīrāgs ar riekstiem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 glāze mannas graudu
  • 80 g sviesta
  • 600 g ābolu
  • 200 g rūgtās šokolādes
  • 1 ēdamkarote ciedru riekstu
  • žāvēta lavanda (pēc garšas)
  • šķipsniņa kanēļa
  1. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, cukuru, mannas graudus un sodu.
  2. Ābolus nomazgā, izgriež serdes un sarīvē uz rupjas rīves.
  3. Kūkas formā izklāj 1/3 miltu maisījuma un pārklāj ar 1/2 rīvēto ābolu. 
  4. Tad atkal 1/3 miltu maisījuma un atlikušo ābolu masu, kuru pārklāj ar atlikušo miltu maisījumu.
  5. Visu pārklāj ar rīvētu sviestu un liek cepties 190°C temperatūrā 30 minūtes.
  6. Kad kūka gatava, tad izgāž to uz servējamā šķīvja, pārkaisa ar kanēli, pārlej ar izkausētu šokolādi, nedaudz apgrauzdētiem ciedru riekstiem un lavandu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1628 reizes

,,,,,,,