• Jāēd, lai dzīvotu, nevis jādzīvo, lai ēstu

Mannas – ābolu kūka ar saldo krējumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 glāze piena
  • cukurs (pēc garšas)
  • 50 g mannas graudu
  • 2 tējkarotes  želatīna
  • 150 ml trekna saldā krējuma
  • 60 ml jebkuras sulas
  • āboli vai jebkuri citi augļi
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 50 g saldkrējuma sviesta
  1. Želatīnu pārlej ar sulu un atstāj uzbriest.
  2. Uzvāra mannas putru un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  3. Uzbriedināto želatīnu izkausē un pievieno mannas putrai, rūpīgi samaisa un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
  4. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, pievieno atdzesētajai mannas putrai un rūpīgi samaisa.
  5. Masu ieklāj nelielās formiņās vai 12 cm lielā kūkas formā.
  6. Ābolus notīra un sagriež šķēlītēs.
  7. Sviestu izkausē, pievieno cukuru un no abām pusēm tajā apcep ābolu šķēlītes.
  8. Ābolu šķēlītes pārklāj pār kūkas virsmu, pārlej ar sulu un ievieto ledusskapī uz 6 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2015 reizes

,,,,,,,,