• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Mango sorbeta un vaniļas saldējuma kūka


Foto: megan-deliciousdishings.blogspot.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 110 g pūdercukura
  • 125 ml ūdens
  • 2 ēdamkarotes laima sulas
  • 800 g mango
  • 1 olu baltums (viegli sakults)
  • 1 l vaniļas saldējuma
  1. Nelielā katliņā vāra ūdeni un pūdercukuru, bet nedrīkst uzvārīt. Turpina līdz cukurs pilnībā izkusis.
  2. Tad pievieno laima sulu un uzvāra sīrupu, turpina apmēram 5 minūtes, tad noevieto atdzesēties.
  3. Nomizotus mango sablenderē ar blenderi vai virtuve kombainā līdz iegūst biezenim līdzīgu masu.
  4. Tad pievieno iepriekš pagatavoto laima sīrupu un viegli sakulto olu baltumu, visu rūpīgi samaisa.
  5. Iegūto masu ielej saldējuma mašīnā vai arī, ja tādas nav, ielej masu aukstumizturīgā traukā un liek saldētavā uz pāris stundām. 
  6. Tad sagriež to gabaliņos un atkal sablenderē.
  7. 22 cm lielas kūkas formas pamatni pārklāj ar cepamo papīru.
  8. Ieklāj pusi no mango sorbeta masas kūkas formā un virsmu nolīdzina. Ievieto saldētavā uz 1 stundu. (atlikušo sorbetu tur saldētavā)
  9. Tikmēr vaniļas saldējumu ieleik ledusskapī, lai tas kļūtu mīkstāks.
  10. Tad pusi no vaniļas saldējuma pārklāj pār mango sorbeta kārtu un ievieto saldētavā līdz sastingst.
  11. Tāpat atkārto atlikušās divas kārtas, atkārtoti sablenderējot mango sorbetu, lai tas pirms uzklāšanas būtu mīksts un pirms katras nākamās kārtas uzlikšanas ieliek kūku saldētavā.
  12. Pirms pasniegšanas, ar siltu dvielīti pārbrauc gar kūkas formas malām, lai būtu vieglāk izņemt no tās.
  13. Kūku var dekorēt ar karamelizētām laima šķēlītēm.
  14. Laima šķēlīšu karamelizēšana: Nelielā katliņā sajauc 110 g pūdercukura un 125 ml ūdens un vāra līdz cukurs pilnībā izkusis.
  15. Iegūtajā sīrupā ieliek plāni sagrieztas laima šķēlītes un atstāj uz pāris minūtēm.
  16. Tad izņem tās un ļauj apžūt uz dēlīša.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1479 reizes

,,