• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Mandeļu – šokolādes kūka ar „Cointreau” liķieri


Foto: 3.bp.blogspot.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 150 g sasmalcinātas rūgtās šokolādes
  • 150 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 6 olas (L izmēra)
  • 250 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 100 g maltu mandeļu
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • šķipsniņa krustnagliņu
  • 1 klementīna miziņa
  • 4 tējkarotes maltas kafija

Garnējumam:

  • 1 klementīna sula
  • 15 g sviesta
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 1/4 tējkarotes malta kanēļa
  • 50 g mandeļu skaidiņas
  • 50 ml „Cointreau” liķiera (ja nepieciešams vairāk, pēc garšas)
  • 250 ml saldā krējuma
  • 100 g cukura
  • Visus nepieciešamos produktus izņem no ledusskapja, lai tie būtu istabas temperatūrā.
  • Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu, apaļo kūkas formu ar noņemamām malām.
  • Mikroviļņu krāsnī izkausē sviestu un šokolādi un noliek maliņā atdzesēties.
  • Dziļā bļodā sakuļ olas, cukuru un vaniļas ekstraktu līdz masa kļūst bieza un vienmērīga (pēc olu sakulšanas, masas daudzumam vajadzētu dubultoties vai pat trīskāršoties).
  • Tad pakāpeniski pievieno maltās mandeles, krustnagliņas, klementīnu miziņas un  malto kafiju.
  • Maisot masa jācilā, lai tā nepazaudētu savu gaisīgumu.
  • Tad pievieno izkausēto sviestu un šokolādi un visu maisa līdz mīklas masa kļūst viendabīga. 
  • Ieklāj to iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties 35-40 minūtes.
  • Kad tā izcepusies, izņem to no cepeškrāsns, apklāj ar virtuves dvielīti un ļauj atdzesēties.
  • Garnējumam: Klementīnu sulu, sviestu, pūdercukuru un kanēli ieber nelielā katliņā un silda līdz sviests pilnībā izkusis.
  • Pirms masa sāk karamelizēties pievieno mandeļu skaidiņas un turpini sildīt līdz viss šķidrums ir izgarojis un sasūcies mandeļu skaidiņās.
  • Tās būs apklātas ar karameli un spīdīgas. Noņem katliņu no siltuma un ļauj visam atdzesēties.
  • Atdzesēto kūku uzliek uz servējamā šķīvja vai paplātes, apbārsta ar karamelizētajām mandelēm. 
  • Nelielā bļodiņā, izmantojot elektrisko putotāju, sakuļ saldo krējumu, cukuru un „Cointreau” liķieri līdz masa kļūst bieza, krēmveidīga.
  • Šo „Cointreau” krēmu pasniedz kopā ar gabaliņu kūkas.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
901 reizes

,,,,,,