• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Mandeļu kūka


Foto: glogster.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 75 g sviesta 
  • 175 g cukura 
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas 
  • 2 lielas olas 
  • 75 g miltu 
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera 
  • 1 ēdamkarote Amareto liķiera vai mandeļu esences 
  • Rotāšanai:
  • 25 g g veselu mandeļu 
  • 50 g pūdercukura 
  1. Uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. Ietauko 20 cm platu tortes veidni, ieklāj tajā cepamo paīru un malas apkaisa ar miltiem.Saputo sviestu ar cukuru un citrona miziņu gaisīgā masā, pakāpeniski pievienojot olas. 
  2. Masai pakāpeniski pievieno pa ēdamkarotei miltu,kas sajaukti ar cepamo pulveri un samaltām mandelēm, pēc tam iemaisi liķieri vai mandeļu esenci. Mīklu ieliec tortes veidnē un izlīdzini virsmu. Cep 40 minūtes, kamēr iekšā iedurts iesmiņš pēc izņemšanas ir sauss. Noliec 5 minūtes malā, tad izņem kūku no veidnes un atdzesē uz metāla režģa līdz istabas temperatūrai.
  3. Sagatavo dekorāciju: uz minūti vārošā ūdenī iegremdē veselas mandeles, pēc tam pārliec tās auksta ūdenī un novelc miziņu. Mandeles sagriez plānās šķēlītēs un grauzdē 1-2 minūtes sausā pannā, kamēr kļūst zeltainas. Kūkas virsu apkaisi ar pūdercukuru, ar nazi iezīme gabaliņus, bet beigās apkaisi ar grauzdētam mandelēm.  
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2268 reizes

,