• Kulinārija - laika jautājums. Kopumā ņemot, jo vairāk laika, jo rezultāts labāks.

Mandeļu kūka „Pieneņpūka”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 4 olu baltumi
  • 150 g pūdercukura
  • 150 g rupji maltu mandeļu

Krēmam:

  • 100 ml saldā krējuma
  • 125 g cukura
  • 4 olu dzeltenumi
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 150 g saldkrējuma sviesta

Dekorēšanai:

  • 100 g rupji maltu mandeļu
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai un 24 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  2. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus.
  3. Atsevišķi sajauc maltās mandeles un pūdercukuru, prātīgi pevieno olu baltumiem.
  4. Ieklāj mīklu sagatavotajā kūkas formā un liek cepties 35 - 40 minūtes.
  5. Krēms: Nelielā katliņā sajauc saldo krējumu, cukuru, vaniļas cukuru un olas dzeltenumus. Karsē vidējā temperatūrā, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē.
  6. Tad noņem no karstuma, nedaudz atdzesē un pievieno sviestu.
  7. Rūpīgi samaisa un ievieto krēmu ledusskapī.
  8. Tad pārziež pār biskvītu un dekorē ar maltajām mandelēm.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1746 reizes

,,,,,,,