• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Mandeļu biezpiena torte


Foto: pp.vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 8 olas
  • 200 g cukura
  • 100 g miltu
  • 100 g notīrītu, sasmalcinātu mandeļu
  • citrona miziņa

Pildījumam:

  • 500 g Rikotas siera vai biezpiena
  • 100 ml salda krējuma
  • 20 ml apelsīnu vai laima liķiera
  • 100 g cukura
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātas rūgtās šokolādes
  • 1 šķipsniņa maltas krustnagliņas
  • dažādi augļi

Putukrējumam:

  • 1 vaniļas pāksts
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 100 ml saldā krējuma
  1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus saputo. 
  2. Baltumus saputo ar cukuru, pievieno dzeltenumus, izsijātus miltus, mandeles un citrona miziņu.
  3. Samaisa un liek 1 cm biezumā uz cepešplāts, kurā ieklāts cepampapīrs.
  4. Cep apmēram 7 minūtes 190 °C temperatūrā.
  5. Sieram notecina lieko šķidrumu un izberž caur sietu. Saputo putukrējumu un sajauc ar sieru.
  6. Augļus sagriež sīkāk, aplej ar liķieri un ļauj pastāvēt pusstundu.
  7. Sieram pievieno cukuru, šokolādi, augļus un krustnagliņas.
  8. Mandeļu biskvītu sadala 2 daļās. Formā ieklāj plēvi, un uz tās liek vienu biskvīta daļu,
  9. Uz kuras klāj siera masu, izlīdzina, un pa virsu liek otru biskvīta kārtu, piespiež.
  10. Liek ledusskapī uz 2 stundām.
  11. Izņem no formas, izgāžot otrādi, noņem plēvi.
  12. Vaniļas pāksti gareniski sagriež uz pusēm, izņem mīkstumu un labi sajauc ar cukuru.
  13. Pievieno saldajam krējumam un kārtīgi saputo.
  14. Rotā torti ar putukrējumu un pēc savas gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1120 reizes

,,,