• Ja tev kļūst slikti ar redzi, tad ēd vairāk burkānus. Vai esi kādreiz redzējis zaķi ar brillēm?

Mandeļu – apelsīnu biskvīts (bez miltiem)


Foto: gastronomiya.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 320 g smalki sasmalcinātu mandeļu
  • 2 apelsīni
  • 7 olu baltumi
  • 7 olu dzeltenumi
  • 300 g pūdercukura
  • 4 ēdamkarotes mannas graudu
  • 75 g sviesta
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un 1/3 daļu pūdercukura stingrā masā.
  2. Atsevišķā traukā saputo sviestu ar atlikušo pūdercukura daudzumu un pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus, pēc katras pievienošanas reizes saputojot.
  3. Apelsīnus nomizo un ar blenderi sablenderē biezenī. Pievieno sviesta masai un rūpīgi samaisa.
  4. Tad sviesta masai pievieno mannas graudus, cepamo pulveri un sasmalcinātās mandeles.
  5. Visu rūpīgi saputo ar lēnu ātrumu.
  6. Tad masā iecilā  1/3 saputotos olu baltumus. Pakāpeniski iecilā arī pārējo olu baltumu masu.
  7. Mīklu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  8. Liek cepties 180°C temperatūrā 40 - 45 minūtes. Cepeškrāsns durvis, cepšanās laikā, nedrīkst atvērt!
  9. Gatavo biskvītu atdzesē un pilda pēc savas gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2816 reizes

,,,,,,