• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Mandeļu – ābolu kūka


Foto: cdn.peapod.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Ābolu biezenim:

  • 3 lieli āboli
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 2 tējkarotes pūdercukura

Biskvītam:

  • 8 olas
  • 325 g maltu mandeļu
  • 275 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 50 g mandeļu pārslas

Dekorēšanai:

  • 2 tējkarotes pūdercukura
  1. Ābolu biezenis - nomizo un sagriez ābolus, nelielā katliņā kopā ar citrona sulu un cukuru uzvāri tos. Tad samazini temperatūru līdz zemai un pavāri vēl 10 minūtes līdz āboli ir izšķīduši un masa līdzinās biezenim. Atstāj to atdzesēties.
  2. Uzsildi cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 25 cm lielu kūkas formu un ieklāj tajā cepamo papīru.
  3. Virtuves kombainā ielej atdzesēto ābolu biezeni, olas, maltās mandeles, pūdercukuru un 1 ēdamkaroti citrona sulas. Visu sakuļ
  4. viendabīgā masā. Iegūto masu ielej iepriekš sagatavotajā kūkas formā, pārber ar mandeļu pārslām un liek cepties aptuveni 45 minūtes.
  5. Vēlams pārbaudīt, vai kūka nav gatava ar koka irbulīti jau pēc 35 minūtēm.
  6. Kad kūka izcepusies, noliec to atdzesēties, bet ne pilnībā, jo garšīgāka tā būs vēl nedaudz silta. Pirms pasniegšanas pārber ar 
  7. atlikušo pūdercukuru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1971 reizes

,,