• Ūdens - vienīgais gudro dzēriens.

Magoņu biskvīta torte ar olu krēmu „Estere”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 5 olas
  • 3 olu baltumi
  • 100 g cukura
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1/2 glāze magoņu sēklu
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēms:

  • 1 1/2 glāzes piena
  • 200 ml saldā krējuma
  • 150 g cukura
  • 3 olu dzeltenumi
  • 2 ēdamkarotes cietes
  • 1/2 citrona miziņas un sulas

Dekorēšanai:

  • 200 g baltās šokolādes
  1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus stingrā masā.
  2. Tad pievieno tējkaroti cukura un turpina masu putot.
  3. Pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus, sviestu, vaniļas cukuru un turpina masu putot aptuveni 1 minūti.
  4. Sajauc miltus ar cepamo pulveri, atlikušo cukura daudzumu un magoņu sēklām, pievieno olu masai un viegli samaisa.
  5. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 180°C temperatūrā 10 minūtes.
  6. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 3 kārtās.
  7. Krēms: Nelielā trauciņā sajauc 1 ēdamkartoti cukura, cieti un 2 ēdamkarotes piena. Novieto maliņā līdz būs nepieciešams.
  8. Katliņā olu dzeltenumus sajauc ar atlikušo piena daudzumu, cukuru un silda nelielā karstumā līdz vārīšanās temperatūrai.
  9. Tad pievieno maliņā nolikto maisījumu un turpina sildīt līdz masa sabiezē.
  10. Pievieno citrona sulu, miziņas un silda vēl 1 - 2 minūtes. Atdzesē.
  11. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu ar 2 ēdamkarotēm cukura.
  12. Pakāpeniski, pa 1 ēdamkarotei, putukrējumam pievieno olu krēmu, pēc katras pievienošanas putojot.
  13. Iegūto krēmu klāj starp biskvītiem un dekorē pēc pašu gaumes.
  14. Torti, pirms pasniegšanas, ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2654 reizes

,,,,,,,,