• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Magoņu – biezpiena kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 300 g miltu
  • 130 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 750 ml piena

Pildījums:

  • 150 g cukura
  • 100 g sviesta (auksta)
  • 250 g biezpiena ( 9% )
  • 1 ola
  • 150 g mannas putraimi
  • 150 g magoņu
  • Miltus sajauc ar sviestu un cukuru, veidojot drupatas.
  • 2/3 no drupatām ieklāj ietaukotā 24 cm lielā kūkas formas pamatnē un rūpīgi piespiež, liek ledusskapī līdz nepieciešams.
  • Vidēja izmēra grāpī ielej pienu, cukuru un sviestu, kas paredzēts pildījumam, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  • Tad pievieno magones un mannas putraimus, rūpīgi samaisa ar koka karoti un lauj nostāvēties aptuveni 10 minūtes.
  • Ar elektrisko putotāju sakuļ biezpienu ar olu un pievieno to magoņu masai.
  • Rūpīgi visu samaisa līdz viendabīgai masai un klāj pildījumu virs atdzesētās mīklas.
  • Pārkaisa ar atlikušajām drupatām un liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 1 stundu.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3153 reizes

,,,,