• Jāēd, lai dzīvotu, nevis jādzīvo, lai ēstu

Magoņu – apelsīnu krēma torte


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

 

  • 1/2 glāze magoņu (glāzes tilpums 250 ml)
  • 160 ml apelsīnu sulas (svaigi spiesta)
  • 185 g sviesta
  • 110 g cukura
  • 2 olas
  • 3 tējkarotes apelsīnu miziņas
  • 190 g miltu
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera

Krēms:

  • 150 g cukura
  • 80 ml apelsīnu sulas
  • 160 g sviesta
  • 3 tējkarotes apelsīnu miziņas
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un pārklāj ar cepamo papīru 20 cm lielu, apaļo kūkas formu, nedaudz ietauko to.
  2. Dziļā traukā sajauc magones ar apelsīnu sulu.
  3. Atsevišķā trauciņā ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un cukuru līdz masa kļūst viendabīga.
  4. Tad sviesta masai pievieno olas, pa vienai,pēc katras pievienošanas reizes masu kuļot aptuveni 1 minūti.
  5. Tad pievieno apelsīnu miziņas un visu rūpīgi sajauc.
  6. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pakāpeniski pievieno olu - sviesta masai, rūpīgi ar karoti maisot, lai neveidojas kunkuļi.
  7. Tad pievieno magoņu masu un rūpīgi visu sajauc.
  8. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep aptuveni 45 minūtes.
  9. Kad biskvīts gatavs, izņem to no cepeškrāsns un aptuveni 10 minūtes atdzesē.
  10. Tad izņem biskvītu no formas un atdzesē pilnībā.
  11. Krēms: Nelielā katliņā sajauc apelsīnu sulu ar cukuru un karsē līdz cukurs pilnībā izkusis.
  12. Tad pievieno apelsīnu miziņas un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, turpina vārīt vēl 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  13. Noņem apelsīnu sīrupu no karstuma un izņem no tā apelsīnu miziņas un novieto tās apžūt (būs noderīgas dekorēšanai), ļauj sīrupam pilnībā atdzist.
  14. Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu līdz masa kļūst krēmveidīga.
  15. Pakāpeniski sakultajam sviestam pievieno apelsīnu sīrupu un turpina kult līdz masai vienveidīga konsistence.
  16. Atdzesēto biskvītu sagriež horizontāli divās daļās.
  17. 1/2 no krēma klāj uz pamata biskvīta kārtas, bet ar otru krēma pusi pārklāj kūkas virsmu un sānus.
  18. Torti rotā ar izžāvētajām apelsīnu miziņām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3221 reizes

,,,