• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Lazdu riekstu – putukrējuma torte bez miltiem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 350 g lazdu riekstu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 6 olas
  • 125 g cukura
  • 500 ml 35% saldā krējuma
  • 1 paciņa saldā krējuma stindzinātāja
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu mandeļu (dekorēšanai)
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170°C temperatūrai un viegli ietauko 26 cm lielu kūkas formu.
  2. Lazdu riekstus samaļ kafijas dzirnaviņās līdz miltu konsistencei un sajauc ar cepamo pulveri.
  3. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem un ar elektriskā putotāja palīdzību olu dzeltenumus un cukuru saputo viendabīgā masā aptuveni 5 minūtes.
  4. Tad masai pievieno lazdu riekstus un turpina putot.
  5. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus un pakāpeniski, pa 1/3, pievieno tos olu dzeltenumu masai, pēc katras pievienošanas saputotjot.
  6. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 60 - 70 minūtes.
  7. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to 5 minūtes formā, tad izņem no tās un atdzesē pilnībā.
  8. Sagriež biskvītu horizontāli 2 - 3 kārtās.
  9. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, pievienojot putukrējuma stindzinātāju.
  10. Putukrējumu klāj starp biskvīta kārtām un pār kūkas virsmu un malām.
  11. Dekorē ar mandeļu skaidiņām un ievieto ledusskapī uz aptuveni 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2490 reizes

,,,,