• Gatavojot ēdienu tam jāpievieno "šķipsniņu mīlestības, ēdamkaroti miera un tējkaroti gudrības.

Lazdu riekstu bezē – sarkano jāņogu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 250 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 100 g cukura
  • 125 g sviesta (izkausēta)
  • 2 olu dzeltenumi

Pildījumam un riekstu bezē:

  • 4 olu baltumi
  • 150 g cukura
  • 150 g maltu lazdu riekstu
  • 500 g sarkano jāņogu
  1. Visas mīklai nepieciešamās sastāvdaļas sajauc dziļā bļoda ar rokām un izveido bumbu. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrā un ietauko 26 cm lielu kūkas formu.
  3. Atdzesēto mīklu izrullē nedaudz lielākā diametrā kā kūkas forma un ieklāj to tās pamatnē.
  4. Pildījums: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus stingrās putās.
  5. Pakāpeniski pievieno 150 g cukura un turpina putošanu.
  6. Tad masai pievieno riekstus un 2 saujas jāņogu. Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  7. Pār miklu izkārto atlikušo jāņogu daudzumu un pārlej ar bezē masu.
  8. Liek visu cepties 50 minūtes.
  9. Atdzesē un dekorē pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1899 reizes

,,,,,,