• Kulinārija - laika jautājums. Kopumā ņemot, jo vairāk laika, jo rezultāts labāks.

Laima – iebiezinātā piena kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Pamatnei:

  • 150 g smilšu cepumu
  • 1/2 ēdamkarote medus
  • 35 g sviesta

Pildījumam:

  • 2 olu baltumi (L izmēra)
  • 1/2 bundžiņa iebiezinātā piena
  • 2 laimi
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170°C temperatūrai un viegli ietauko 19 cm lielu kūkas formu.
  2. Cepumus sasmalcina, sajauc ar kausētu sviestu un medu.
  3. Masu ieklāj kūkas formā ar malām uz augšu.
  4. No abiem laimiem izspiež sulu, sajauc ar olu baltumiem un iebiezināto pienu.
  5. Visu saputo ar elektrisko putotāju un klāj pār cepumu kārtu.
  6. Liek kūku cepties 25 - 30 minūtes. Kad kūka gatava, ievieto to ledusskapī uz nakti.
  7. Dekorē pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3874 reizes

,,,,,