• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Kūka „Mangomisu”


Foto: taste.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 500 g „Mascarpone” siera
  • 600 ml saldā krējuma
  • 50 g pūdercukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 vaniļas pupiņa (atdalīta, sēkliņas piestā saberž)
  • 125 ml „Grand Marnier” liķieris
  • 2 apelsīnu sula
  • 300 „ Savoiardi” cepumu (dāmu pirkstiņi)
  • 3 mango (sagriezti 1 cm biezās šķēlītēs)

Aveņu mērcei:

  • 55 g pūdercukura
  • 250 g svaigas vai saldētas avenes
  • 1 citrona sula
  1. Pārklāj 22 cm lielu kūkas formas pamatni ar cepamo papīru vai pārtikas plēvi. 
  2. „Mascarpone” sieru, saldo krējumu, pūdercukuru, olu dzeltenumus un vaniļas pupiņas sēklas sajauc bļodāun saputo ar elektrisko mikseri līdz viss ir biezā, viendabīgā masā.
  3. Atsevišķā bļodiņā sajauc „Grand Marnier” liķieri un apelsīnu sulu. Pusi no „Savoiardi” cepumiem samērcē liķiera un sulas maisījumā un izklāj pa kūkas formas pamatni. Tad pārklāj to ar 1/3 daļu no „Mascarpone” siera masu un 1/3 daļu mango šķēlītēm. Atkārto kūkas kārtas un pārklāj tās virsmu ar atlikušo „Mascarpone” siera masu un atlikušajām mango šķēlītēm, ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
  4. Tikmēr nelielā katliņā ieber cukuru un 2 ēdamkarotes ūdens, novieto uz nelielas uguns un silda, kamēr cukurs pilnībā izkusis.
  5. Kad šķidrums atdzisis, tad pievieno avenes un citrona sulu, sablenderē visu un izlaiž caur sietiņu. Kad mērce atdzisusi, tā būs gatava pasniegšanai. (To var turēt ledusskapī 3-4 dienas, apklātu ar pārtikas plēvi).
  6. Pirms kūkas pasniegšanas uzmanīgi noņem formas malas un uzliek uz pasniegšanas šķīvja. Dekorē ar mango šķēlītēm un pēc
  7. „Mangomisu” sagriešanas, aplej katru gabaliņu ar gardo aveņu mērci.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2056 reizes

,,