• Jāēd, lai dzīvotu, nevis jādzīvo, lai ēstu

Kūka ar putukrējumu un karameļu mērci


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 7 olas
  • 360 g cukura
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 240 g valriekstu
  • 480 g krekeru
  • 60 g sviesta
  • 60 ml apelsīnu sulas
  • 60 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • 240 g brūnā cukura
  • 1 kg saldā krējuma (trekna)
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai.
  2. Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus gaišās putās. 
  3. Pievieno cukuru, cepamo pulveri, vaniļas ekstraktu un turpina putot līdz masa kļūst bieza.
  4. Atsevišķā bļodā saputo olu baltumus un pakāpeniski pievieno olu dzeltenumu masai.
  5. Pevieno riekstus un sasmalcinātus krekerus.
  6. Mīklu sadala 2 kūkas formās, kas pārklātas ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 35 minūtes.
  7. Gatavos biskvītus atdzesē un izņem no formām.
  8. Karameļu mērce: Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno ūdeni, apelsīnu sulu, viegli saputotu olu, kukurūzas cieti, vaniļas ekstraktu un brūno cukuru.
  9. Visu karsē līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot. Kad masa sāk sabiezēt, noņem to no karstuma un atdzesē.
  10. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu stingrā masā.
  11. Pamata biskvītu pārklāj ar putukrējumu, liek pāri otru biskvītu un arī pārziež ar saldo krējumu. 
  12. Visu pārlej ar karameļu mērci tā, lai mērce lītu pāri kūkas malām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1361 reizes

,,,,,,