• Sapratis to, ka par uzturu vecumā kļūst gudrība, tad jauns būdams dari tā, lai vecumā nepaliktu bez uztura.

Krakovas biezpiena kūka (1901. gada recepte)


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:


Mīklai:

  • 200 g miltu
  • 100 g saldkrējuma sviesta
  • 50 g pūdercukura
  • 1 tējkarote skābā krējuma
  • 1 ola

Pildījumam:

  • 600 g trekna biezpiena
  • 100 g pūdercukura
  • 5 olu dzeltenumi
  • 50 g vodkas
  • vaniļas cukurs
  1. Mīkla: Sajauc visas mīklai nepieciešamās sastāvdaļas viendabīgā masā.
  2. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  3. Pildījums: Biezpienu, ja nepieciešams, sasmalcina ar blenderi vai izberžot caur sietu.
  4. Sajauc ar cukruu, olu dzeltenumiem, vodku un vaniļas cukuru.
  5. Ar elektrisko putotāju visu saputo viendabīgā masā un pārklāj pār mīklu.
  6. Pār biezpiena masu, ja vēlaties, pārkaisat cukuru un sviesta kubiciņus.
  7. Liek cepties 180°C temperatūrā līdz kūkā iedurtais irbulītis iznāk neaplipis.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3186 reizes

,,,,,,