• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Kondensētā piena torte ar skābo krējumu un plūmēm


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 150 g miltu
  • 2 olas
  • 1 bundža kondensētā piena (380 g)
  • 1 tējkarote cepamais pulveris (vai ½ tējk. etiķī šķīdināta soda)
  • 500 g skāba krējuma
  • 100 g cukura
  • 100 g žāvētu plūmju
  • 1 paciņa vaniļas cukura (10 g)

 

  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un kondensēto pienu, pakāpeniski pievieno miltus un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  2. Ietauko kūkas formu (22 cm diametrā) un ieklāj sagatavoto mīklu. 
  3. Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 20 - 25 minūtes vai līdz iedurtais irbulītis iznāk ārā neaplipis.
  4. Žāvētās plūmes pārlej ar verdošu ūdeni uz atstāj uz aptuveni 5 minūtēm.
  5. Pēc tam tās sagriež mazos gabaliņos.
  6. Ar elektrisko putotāju nedaudz sakuļ skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru.
  7. Izcepto biskvītu sagriež 4 daļās (horizontāli).
  8. Pamata biskvītu pārklāj ar skābā krējuma masu un pārkaisa ar plūmēm, tā atkāŗtot visai tortei.
  9. Ar atlikušo skābā krējuma masu nosmērēt gan kūkas virsmu, gan sānus un ielikt ledusskapī uz 4 - 5 stundām vai visu nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1549 reizes

,,