• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Kondensētā piena – medus kūka ar žāvētām plūmēm


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 1 1/2 glāzes miltu
  • 1 glāze cukura
  • 200 g saldkrējuma sviesta (izkausēts)
  • 100 g medus
  • 1 glāze riekstu (jebkuru)
  • 100 g skābā krējuma
  • 3 olas
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 1 tējkarote galda etiķa

Krēmam:

  • 400 g vārīta kondensētā piena
  • 300 g saldkrējuma sviesta
  • 300 g žāvētu plūmju
  1. Pirmais daļa: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru. 
  2. Šaurā strūklā, nepārtraukti maisot, pievieno tām izkausētu sviestu.
  3. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un samaisa viendabīgā masā.
  4. Otrais daļa: Izkausē medu.
  5. Atsevišķā bļodā sajauc skābo krējumu ar nelielu daudzumu izkausētā medus.
  6. Pievieno krējuma masai dzeramo sodu, kas izšķīdināta etiķī, un rūpīgi samaisa.
  7. Pievieno masai sasmalcinātus riekstus, izkausēto medu un rūpīgi samaisa
  8. Sajauc abu daļu masas kopā un samaisa viendabīgā masā..
  9. Ieklāj 1/3 mīklas kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  10. Liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
  11. Tā izcep arī atlikušās 2/3 mīklas. Kopā jābūt 3 biskvītiem.
  12. Krēms: Ar elektrisko putotāju spauto sviestu un vārītu kondensēto pienu viendabīgā masā.
  13. Plūmes sagriež mazākos gabaliņos un pievieno masai.
  14. Krēmu klāj starp katru no biskvītiem, pārkaisot ar sasmalcinātām plūmēm, un kūkas virsmu, malām.
  15. Dekorē ar plūmēm, riekstiem vai pēc savas gaumes. Ievieto ledusskapī uz 6 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5122 reizes

,,,,,