• Bez kašķēšanās vārīts plovs - gards.

Kondensētā piena citronu pīrāgs


Foto: thekitchykitchen.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 bundžiņas kondensētā piena
  • 6 olas
  • 280 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 110 g sviesta (izkausēts)
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1 tējkarote citrona miziņu
  • 40 g pūdercukura (garnējumam)
  • 2 tējkarotes citrona miziņu (garnējumam)
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Ietauko kūkas formu ar sviestu un nedaudz miltiem.
  2. Dziļā bļodā  ar elektrisko putotāju sakuļ olas, tad pakāpeniski pievieno kondensēto pienu un kuļ līdz masa ir viendabīga ar dzeltenīgu nokrāsu. Pievieno izkausēto sviestu un sāli, visu rūpīgi sakuļ.
  3. Tad masai pievieno miltus, cepamo pulveri, citrona miziņas un vaniļas ekstraktu - visu rūpīgi samaisa.
  4. Iegūto masu ielej iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep aptuveni 60 minūtes vai līdz kūkai ir zeltaina nokrāsa. 
  5. Kad kūka gatava, izņem to no cepeškrāsns un ļauj atdzesēties aptuveni 5 minūtes. Uzmanīgi to izņem no formas un uzliek uz servējamā šķīvja.
  6. Dekorē ar pūdercukuru un citrona miziņām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2349 reizes

,,,