• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Kokosriekstu torte


Foto: gotovimklassno.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 5 olu baltumi
  • 120 ml piena
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 275 g miltu
  • 25 g kukurūzas cietes
  • 500 g cukura
  • 4,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 230 g sviesta
  • 250 ml kokosriekstu piena

Pildījumam:

  • 250 g kokosriekstu skaidiņu
  • 1 bundžiņa iebiezināta piena
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Glazūrai:

  • 500 ml salda trekna krējuma
  • 1 glāze pūdercukura
  • 1 ēdamkarote aveņu sīrupa
  • kokosriekstu skaidiņas
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
  2. Saputo olas baltumu, pienu un vaniļu. Pievieno sviestu, saputo.
  3. Citā traukā sajauc miltus, cepamo pulveri, kukurūzas cieti un sāli. Pievieno olu - piena masai.
  4. Pievieno kokosriekstu pienu un kārtīgi saputo, līdz viendabīgai konsistencei.
  5. Mīklu lej vienā vai 2 formās ar 26 cm diametru, vai trijās formās ar 15 cm diametru.
  6. Cep 30 minūtes 180 °C temperatūrā. Atdzesē.
  7. Kokosriekstu skaidiņas sajauc ar iebiezinātu pienu un vaniļas ekstraktu, kārtīgi sajauc.
  8. Uz katra biskvīta liek pildījumu, pa virsu liek otru biskvītu un atkal pildījumu.
  9. Glazūrai saputo saldo krējumu ar pūdercukuru. Pievieno aveņu sīrupu un kārtīgi samaisa.
  10. Torti pārklāj ar glazūru un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1806 reizes

,