• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Kokosriekstu kūka


Foto: cupcakedropoff.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 5 olas (atdalīti baltumi no dzeltenumiem)
  • 400 g cukura
  • 115 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 120 ml rapšu eļļas
  • 1 tējkarote kokosriekstu ekstrakta
  • 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1/4 tējkarotes mandeļu ekstrakta
  • 310 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 240 g paniņas
  • 150 g kokosriekstu skaidiņas (sasmalcinātas)
  • 1/4 tējkarotes tatāru krējuma

Pildījumam:

  • 325 g krēmsiera
  • 160 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 500 g pūdercukura
  • 1 un 1/4 tējkarotes kokosriekstu ekstrakta
  • 150 g grauzdētas kokosriekstu skaidiņas
  1. Iesit olu baltumus dziļā traukā un atstāj istabas temperatūrā 30 min.
  2. Uzsilda cepeškrāsni līdz 160 grādiem un ietauko trīs 23 cm platas kūku formas.
  3. Citā dziļā traukā labi samaisa cukuru un sviestu. Pievieno olu dzeltenumus un katru atsevišķiiemaisa masā.
  4. Sajauc miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu un sāli, un pievieno iepriekš sagatavotajai masai, paralēli lejot klāt paniņas. Kārtīgi maisīt, lai neveidotos kunkuļi. Tad pieber kokosriekstus.
  5. Olu baltumiem pievieno tatāru krējumu un ar tīrām slotiņām kuļ līdz viendabīgai masai. Iemaisa 3/4 daļas olu baltumu masas mīklai un tad pievieno pārējo olu baltumu masu.
  6. Gatavo mīklu ielej trīs iepriekš sagatavotajās kūku formās un liek cepties 25-30 min vai arī līdz, kad koka irbulītis vairāk nav aplipis ar mīklu. Pēc tam liek kūku atdzesēties 10 min, pirms atver formas malas.
  7. Pildījumam - vidēja izmēra bļodā samaisa krēmsieru un sviestu līdz viendabīgai konsistencei. Tad pievieno pūdercukuru un kokosriekstu ekstraktu. Visu kārtīgi samaisa.
  8. Novieto vienu kūkas biskvītu uz liela šķīvja un noklāj ar pildījuma masu un kārtīgi pārber ar kokosrieksta skaidiņām.
  9. Atkārto visām kārtām. Tad virsējo kūkas kārtu un sānus noklāj ar atlikušo pildījumu un kokosriekstu skaidiņām.Var dekorēt ar avenēm vai citām ogām pēc gaumes. Liek ledusskapī uz ~ 3 h.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2607 reizes