• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Klementīnu kūka ar sukāžu pildījumu


Foto: 4.bp.blogspot.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 4 klementīni
  • 200 g sviesta(istabas temperatūrā)
  • 140 g tumšo rozīņu
  • 140 g gaišo rozīņu
  • 140 g sarkano jāņogu (žāvētas/svaigas/saldētas)
  • 100 g žāvētu ķiršu
  • 2 ēdamkarotes brendija
  • 200 g brūnā cukura
  • 3 olas (sakultas)
  • 1/2 tējkarote malta kanēļa
  • 1 tējkarote garšvielu maisījuma
  • šķipsniņa maltu krustnagliņu
  • 140 g kukurūzas putraimu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 100 g maltu mandeļu,

Garnējumam:

  • 4 klementīni
  • 140 g pūdercukura
  • papildus pūdercukurs dekorēšanai
  1. Garšvielu maisījuma pagatavošana - 1 ēdamkaroti piparu, 1 ēdamkaroti malta kanēļa, 1 ēdamkaroti malta muskatrieksta, 2 tējkarotes maltu ķimeņu, 1 tējkarote maltu krustnagliņu, 1 tējkarote malta koriandra, 1 tējkarote malta ingvera. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, ievieto aizveramā trauciņā un noliek vietā, kur ir tumšs.
  2. 4 klementīnus nelielā katliņā aplej ar ūdeni un vāra vidēji lielā karstumā.
  3. Kad tie sāk vārīties, samazini karstumu un turpini sildīt nelielā karstumā aptuveni 1 stundu. Noliec maliņā atdzesēties.
  4. Uzsildi cepeškrāni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 20 cm lielu kūkas formu un pārklāj pamatni ar apļa formas cepamo papīru, kuru arī nedaudz ietauko.
  5. Izvārītos klementīnus pārgriez uz pusēm un izņem sēklas, ja tādas ir. Sasmalcini tos virtuves kombainā.
  6. Tumšās un gaišās rozīnes, jāņogas un ķiršus aplej ar brendiju nelielā bļodā.
  7. Tad pievieno klementīnu biezeni un samaisi viendabīgā masā.
  8. Atsevišķā bļodiņā samaisi sviestu un cukuru, pakāpeniski pievieno sakultās olas, labi samaisot pēc katras devas pievienošanas.
  9. Citā trauciņā samaisi garšvielas, maltās mandeles, kukurūzas putraimus, cepamo pulveri.
  10. Tad, kopā ar sukāžu un klementīnu masu, pievieno sviesta masai un visu rūpīgi samaisi.
  11. Iegūto mīklu ielej iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties vidējā stāvā aptuveni 30 minūtes.
  12. Tad samazini cepšanās temperatūru līdz 160°C un turpini cept vēl 40 minūtes.
  13. Pēdējās 20 cepšanās minūtēs apklāj kūkas virsmu ar cepamo papīru, lai izvairītos no tās apdegšanas.
  14. Kad kūka izcepusies novieto to atdzesēties aptuveni 30 minūtes.
  15. Garnējumam: Sagriež klementīnus 5 mm biezās šķēlītēs.
  16. Nelielā katliņā ieber cukuru un 140 ml ūdens un vāra līdz cukurs ir pilnībā izkusis.
  17. Tad liek iekšā klementīnu šķēlītes un apmaisa tos ar sīrupu. turpina vārīt nelielā karstumā aptuveni 1 stundu. Pēc tam noliek atdzesēties.
  18. Pirms kūkas pasniegšanas apber to ar pūdercukuru un izkārto karamelizētās klementīnu šķēlītes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
739 reizes

,,,,,